8 soorten infographics

Waar was ik de vorige keer gebleven? O ja, infographics. Steeds meer bedrijven gebruiken plaatjes om te communiceren met hun klanten. En dat blijkt dus heel effectief te zijn, lees mijn vorige blogpost er maar op na.

Maar wat zijn het nou eigenlijk voor plaatjes? Welke informatie kun je op deze manier toegankelijk maken? Ik heb 8 soorten infographics voor je op een rijtje gezet. Dit zijn infographics die veel voorkomen, je herkent er vast wel een paar uit kranten, tijdschriften en social media (klik om te vergroten):

Uiteraard is dit geen volledige lijst van alle mogelijke soorten infographics. Ontwerpers worden steeds creatiever in het visualiseren van informatie. Gelukkig maar, anders zou het alsnog saai worden.

Heb je zelf idee├źn opgedaan om informatie voor jouw klanten in een infographic weer te geven? Bel of mail me voor een afspraak, ik denk graag met je mee.