Je werk overdragen via een instructie

Als je weet dat je collega’s jouw vaste taken overnemen, kun je het werk tenminste loslaten als dat een keertje nodig is. Denk hierbij aan taken die steeds terugkomen, zoals betalingen verrichten, berichten op de website plaatsen, et cetera. Als je deze taken vastlegt in een instructie, kan een collega ze uitvoeren in jouw plaats.

Read More

Snoer die strenge juf even de mond

Ook de meest geoefende schrijver zet zijn meesterwerk niet in een keer op papier. Het punt is dat wij als lezers alleen die perfecte eindversie onder ogen krijgen en niet alle versies die daaraan voorafgingen. Bedenk dus goed dat herschrijven er nu eenmaal bij hoort. Daar ontkom je gewoon niet aan.

Read More

Hoe schrijf je duidelijke e-mails die wel worden gelezen?

Heb jij ook zo’n mailbox waar geen doorkomen aan is? Vol met nieuwsbrieven, spam, berichten ‘ter info’ waar je vaak niets mee doet. Het punt is, tussen alle ruis zit ook belangrijke informatie. Dus je worstelt je er elke dag maar weer dapper doorheen.

Maar wat kost het een tijd. Gemiddeld wel 28% van onze werktijd, las ik onlangs in Volkskrant Magazine. Dat getal kan echt omlaag, als we wat meer aandacht besteden aan de e-mails die we versturen. Bespreek het eens met je team. Een paar tips:

Read More